Епизод 15 - Джаз+

Епизод 15

Пусни

Стил, гъдел за сетивата и влизане в музикален ритъм с Епизод 15 на ДЖАЗ+!

 

Из думите на Людмил Фотев:

„Зима-й ме, лет-вай ме“ не е само игра на думи със заглавието на новата продукция на една от джаз-дамите, с които предаването е свързано от години: Стейси Кент.

Наскоро говорихме за предстоящия сборник с изпяти от нея поеми на японския нобелист Казуо Ишигуро, а сега слушаме откъси от албума ѝ „Summer Me, Winter Me“: освен едноименната пиеса, бразилската класика „Корковадо“ и два символа на френскоезичния шансон – „Под небето на Париж“ и „Не ме напускай“.

Френско-италианско-американско е продължението с още една джаз-вокалистка: Ан Дюкро. Тя е поредната с посветен на киното албум – вече тук слушахте „двутомника“ на един от „кръстниците“ ни, тромпетиста Ерик Трюфа(з). Ан от своя страна интерпретира „Мелниците на сърцето ти“, „Белла чао“, „Говори по-тихо“ и „Багдад Кафе“.
Но Ан далеч не е последната, тръгнала по пътеката на филмовата лента (на някои езици музиката към филма е част от т.н. „звукова пътека“). Синът на китариста Бъки Пицарели, круунърът Джон Пицарели (не) изненадва с проекта си „Сцена и екран“. Парчетата в него са част от „Great American Songbook“ – „Too Close For Comfort“, „I Want To Be Happy“, „Tea For Two“.

Финалът е с един от поредните гости на „Джаzz+ фестивал“ – Нилс-Петер Мьолвер, но в компанията на Норвежкия радиооркестър.

 

Натиснете PLAY на Епизод 15 и отпуснете сетивата си!

Линк към страницата ни в сайта на програма „Христо Ботев“ може да откриете ТУК.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД:
Епизод 15
Епизод 36