257 - в Градовете на бъдещето

„Градовете на бъдещето“ – докъде могат да те отведат технологиите

Пусни

В този епизод на 257 отиваме в „градовете на бъдещето“. Катя Василева ви среща с Петър Христов – признат изследовател в направление „Градове на бъдещето“ в институт GATE.

 

Ководещият в този епизод работи в сътрудничество с авиоизследователи от университета в Бристол и Немския център по авиация и космонавтика. По това време разбира за съществуването на институт GATE. Това е първият Център за върхови постижения в Източна Европа за големи данни и изкуствен интелект. Днес Петър Христов е част от екипа на направление „Градове на бъдещето“.

 

Нещо повече – в началото на 2024 г. той дори отклонява поканата да продължи участието си в екип от Острова. Вместо това избира да се впусне изцяло в анализите и разработването на модели на околната среда в полза на хората тук у нас.

 

✅ С какво е свързана работата на изследователя днес?

 

✅ Какво е да си част от екипа на първия Център за върхови постижения в областта на големите данни и изкуствения интелект в Източна Европа?

 

Политаме в „Градовете на бъдещето“ – в 257, отличената с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022, както и с приза TimeHeroes 2023 аудиопоредица!

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: