Изотопия: Минало в бъдеще време

Минало в бъдеще време

Пусни
В полудиаболичния епизод 66 „Минало в бъдеще време“ на Изотопия бягаме от адското настояще, за да осмислим миналото в бъдеще време.
.
Ще ви разкажем за известния журналист и неизвестен фантаст Едуард Пейдж Мичъл. Защо земляните откриваме разказите му сто години след публикуването им в един от най-влиятелните вестници на епохата – The Sun? Как Мичъл си представя изкуствения интелект, андроидите, киборгите, пътуването във времето, движението със скорост, по-бърза от светлината, и с какво изпреварва Хърбърт Уелс? Яхваме тахипомпата с Николай Генов от Института за литература при БАН.
.
И още неочаквани футуристи от необятна Америка! Компанията на братята Уолт и Рой Дисни чукна 100. Завидна възраст за завидно явление в изкуството и индустрията. За Дисни-следата в съвременната попкултура, българската следа в щатското студио и Уолт Дисни като урбанист… Включваме се директно от несъществуващия град Е.P.C.O.T.
.
Чуйте епизод 66 на Изотопия „Минало в бъдеще време“ на binar.bg:
.
Изотопия се излъчва на живо по „Хоризонт“ всеки четвъртък от 22:00 ч. до полунощ, а по всяко време можете да я слушате чрез този подкаст. Радиоизотопите, казват умните хора, са елементи с извънредно много енергия в ядрата си. Затова и спонтанно се разпадат. 
.
Последвайте ни за телепортация и в социалните мрежи:

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: