Джаз+ - Епизод 33

Епизод 33

Пусни

Продължаваме бразилската минипоредица в частта „дуенде“ на предаването – в Епизод 33 на ДЖАЗ+ 

 

Из думите на Людмил Фотев:

Преди това – втората част от опуса на Рено Гарсия-Фонс „Кинематичен контрабас“: „В стил пътешественик“. Не мога да не отворя скоба за първото му забавяне да стигне до фестивала във Варна, където го чакахме с нетърпение . Оказа се, че контрабасът му с допълнителна струна нямало как да влезе в малкото самолетче и трябвало да изчака полет с нормален аероплан. Да не говоря за редовните проблеми (и глоби), които френските железници налагат на музиканти. Нищо че плащат втори билет за инструмента си.

 

Сега обратно в Бразилия, докъдето летят само много големи машини. „Среднощна алворада“ е нова авторска музика на Педро Роса, който също е и вокалист, и китарист в албума. Познат е вече и в Европа, където също има над половинвековни опити с адаптиране на стила.

 

В Епизод 33 на ДЖАЗ+ продължаваме и с втората част от новата продукция на италианското дуо Франческа Леоне – Гидо ди Леоне. С него ви запознахме миналия път.

 

Финалът е с миниконцерт в студио 105 на Радио Франс на тромпетистката Ерел Бесон. Тя ще представи новата си продукция на твърд носител през есента, а пролетта и лятото ще я свири на живо.

 

Линк към страницата ни в сайта на програма „Христо Ботев“ може да откриете ТУК.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД:
Епизод 33
Епизод 56