Този епизод на „Киното и градът“ е посветен на Киномания 2023

 

Фестивалът „Киномания“ вече стартира на 16 ноемрви и ще продължи със засилената си и много разнообразна програма чак до 3 декември. В „Киното и градът“ Зузи Аспарухова ще направи специална селекция с всички заглавия, които си заслужава да видим. А междувременно се надяваме да успеем да се доредим на опашките пред кината.

 

Чуйте нашите предложения – от новия филм на Уди Алън чак до „Уроците на Блага“. Избрали сме за всеки зрител по нещо. Започваме, разбира се, с най-комерсиалните:

 

📽️ „Чист късмет“ на Уди Алън е 50-ият филм на режисьора. Филмът е изцяло на френски, но как го определят хората и кинокритиците?

📽️ „Жан дю Бари“ с Джони Деп. Филмът е сниман в двореца Версай и проследява невероятното пътуване на Жан – от момиче със скромен произход до любимка на краля. Но с какво ще впечатли зрителите тази красива любовна история?

📽️ Фредерико Фелини обича магически реализъм и създава течение в киното. Как разказва той за войната?

📽️ „Пробуждане“ с Пени Маршъл. Робърт де Ниро (номиниран за “Оскар” за тази роля) и Робин Уилямс са звездите в разтърсващата история на лекар-експериментатор и пациентите, чийто живот той променя.

 

И още вълнуващи детайли и интересни истории от „Киномания 2023“ чуйте в епизода на binar.bg:

 

Киното и градът  – слушай, за да гледаш!

📻 Всяка неделя от 15:00 в ефира на Радио София.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД:
Киномания 2023
Епизод 314