Киното и градът: „Уонка“ и още адаптации по Роалд Дал

„Уонка“ и още адаптации по Роалд Дал

Пусни

Този епизод на „Киното и градът“ е посветен на „Уонка“ и още адаптации по Роалд Дал.

 

Вълшебните светове на Роалд Дал отново са на мода след като по кината излиза най-новата адаптация на „Чарли и шоколадовата фабрика“ – филмът „Уонка“ с Тимъти Шаламе.

 

Затова в този брой на „Киното и градът“ ви разказваме повече за всякакви (очаквани и неочаквани) адаптации по Роалд Дал:

📽️ Филмът „Вещиците“, който е адаптация по едноименния роман. За какво се разказва в него и защо филмът от 1990 е много по-добър от другите адаптации?

📽️ „Животът на господин Фокс“ на Уес Андерсън е наистина фантастичен. Защо Зузи Аспарухова силно го препоръчва и какво особено много й харесва в него?

📽️ Адаптацията, която Куентин Тарантино прави на Роалд Дал, е филмът „Четири стаи“. Какво е интересното в тази адаптация и по кой разказ е тя?

📽️ Адаптации по разказа „Пази се от кучето“, кои са те и с какво са по-особени те?

📽️ Джеймс Бонд с Шон Конъри във филма „Човек живее само два пъти“, в който Роалд Дал е освен режисьор е и сценарист.

 

Кои още истории, филми и сценарии на Роалд Дал ще избере Зузи чуйте в „Уонка“ и още адаптации по Роалд Дал“ на binar.bg:

 

Киното и градът  – слушай, за да гледаш!

 

📻 Всяка неделя от 15:00 в ефира на Радио София. Пригответе се за кино и телевизионни премиери, предстоящи заглавия и интересни факти за тях с филмовия ни експерт Зузи Аспарухова.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: