Легендите на София: Панчо Владигеров, опус 2

Панчо Владигеров, опус 2

Пусни

Легендите на София и поредицата Историята оживява ще ви разкажат за Панчо Владигеров, опус 2 – гениалният световен композитор от България.

 

Във втората част от разказа за Панчо Владигеров предстои заедно да отидем до онова време, когато българската култура се е развивала с изключителен размах. В музикалното изкуство до голяма степен този първоначален устрем дължим на Владигеров.

 

В този период той е част от световния музикален елит през 20-те и 30-те години на XX век. Панчо Владигеров е на върха на творческите си сили, композирайки поредица от истински шедьоври на световно ниво!

 

В епизода за него ще разкажат:

🟠 Професор Боянка Арнаудова – музиколог, две десетилетия главен драматург на Националната софийска опера и балет, педагог, автор на книги за историята на музиката.

🟠 Надя Сотирова – директор на Държавния културен институт Къща – Музей “Панчо Владигеров”. Линк към снимките от къщата на Панчо Владигеров ще откриете тук

🟠 Професор Момчил Георгиев – създател и ръководител на магистърска програма “Мениджмънт на музикалните индустрии” в Музикалната академия и програмен директор на “Софийски музикални седмици”.

 

Епизодът Панчо Владигеров, опус 2 на Историята оживява ви очаква:

***

 

Легендите на София – всичко, което искате да знаете за историята на столицата, но няма кого да попитате. Е, вече има!

 

Всяка събота от 13 до 16 часа по Радио София с Магдалена Гигова, Боян Бочев и Виктор Топалов.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: