Легендите на София: Невена Коканова

Актрисата Невена Коканова

Пусни

Актрисата Невена Коканова в Легендите на София и рубриката Адресите на любовта.

 

Целувката на Невена Коканова и Раде Маркович в „Крадецът на праскови“ е ненадмината

 

На снимачната площадка на „Крадецът на праскови“ режисьорът Въло Радев среща Невена Коканова с големия сръбски актьор Раде Маркович – талантлив, красив, чаровен. По късно той споделя:

 

„При пристигането ми във Велико Търново, където бяха снимките, първият човек, когото видях, беше Невена. Тя беше толкова красива и земна, че дъхът ми спря. Още на първия дубъл се усети, че между нас прехвърчат искри… Въло Радев се оказа проницателен човек. Той остави всичко на нас двамата. Отведе ни в село Арбанаси. Какъв невероятен пейзаж! Беше вече зряла есен с бяла трева, която жълтееше. Казвам бяла, защото на филма изглеждаше така. И ни остави там да дадем воля на въображението си. От нас искаше да водим някакъв тайнствен, любовен разговор без думи – така както хората си говорят за какво ли не, но едва чакат да се срещнат очите им и да почувстват, че мислят по един и същ начин. Така започна всичко и после никой не можеше да го спре. Така беше. Не знам точно в коя секунда. Всъщност случи се веднага. Любовта!“

 

Чуйте как се развива любовната им история и разберете дали Раде Маркович запазва 400-те писма от Невена Коканова на binar.bg:

 

Легендите на София – всичко, което искате да знаете за историята на столицата, но няма кого да попитате. Е, вече има!

 

Всяка събота от 13 до 16 часа по Радио София с Магдалена Гигова, Боян Бочев и Виктор Топалов.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: