събота 150

Николай Сванидзе: Русия провежда две спецоперации

Пусни

В Русия все по-трудно се намират събеседници, които да коментират събитията в Украйна. Не защото няма какво да кажат, а защото се страхуват свободно да изразяват мнението си. Особено след като влезе в сила закон, който предвижда наказателна отговорност за разпространяване на невярна информация за действията на руските военни в чужбина.
Медийният регулатор „Роскомнадзор“ зорко следи някой да не нарече случайно случващото се в Украйна „война“, „интервенция“ или „агресия“. Официално приетата и единствено възможна формулировка е „специална военна операция“.

 

През последния месец много руски журналисти, писатели, политически анализатори и правозащитници напуснаха родината си, за да си запазят привилегията да казват това, което мислят. Други го правят, оставайки в Русия. Не са много, но ги има. И с право могат да бъдат наречените „съвестта на нацията“. Такъв човек е известният историк, журналист, общественик и член на президентския Съвет по правата на човека Николай Сванидзе. С него разговаря нашият кореспондент в Москва Ангел Григоров.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: