политически некоректно

Политически НЕкоректно със Силвия Великова от 05.02.2023

Пусни

▪️ В първите години на прехода основното противопоставяне беше СДС – БСП. С подкрепата на ДПС до 2001 г. двете големи партии сменяха местата си начело на държавата. После на политическата сцена излязоха НДСВ, ГЕРБ, Има такъв народ, Продължаваме Промяната. През това време СДС се смаляваше и роеше. Роеше се и БСП, а процентите на социалистите намаляваха плавно.

▪️ Защо днес десетки партии претендират за лявото, а от могъщия СДС са останали отломки, които за да са част от голямата политика, се налага да търсят големи партньори? За това говорим с Иван Сотиров, член на СДС от 1990 г., претендент да оглави партията преди години, бивш син районен кмет и депутат два мандата.

▪️ Връщаме се и към събитията от преди 27 години – към 4 февруари 1997 година и онзи Консултативен съвет за национална сигурност, с решенията, на който продължителните улични бунтове бяха усмирени с дата за предсрочни парламентарни избори.

▪️ Лилия Димитрова ни връща към последиците на един референдум, който промени Европа. Как продължи Великобритания след Брекзит – ще чуете в рубриката „Отвъд Хоризонт-а“

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: