политически некоректно

Политически НЕкоректно със Силвия Великова от 11.12.2022

Пусни

▪️ Въпреки че БСП и „Продължаваме промяната“ влязоха в остра конфронтация заради хартиената бюлетина, тази седмица чухме техните представители да говорят в синхрон по адрес на президента Радев. Той пък публично се отрече от Кирил Петков и Асен Василев, като преди това използва думата „шарлатани“ и потвърди подозрението, че е подпомогнал чрез първия си служебен кабинет миналата година техните политически амбиции.

➡️ Защо българските президенти се изкушават да се наместват в политическите процеси?
➡️ Спекулация ли са подхвърлянията, че скритата амбиция на Румен Радев е да получи повече власт?
➡️ Осъзнават ли партиите, че техните червените линии дават цялата власт на държавния глава?
➡️ Трябва ли да се ограничат президентските правомощия чрез премахване на института „служебно правителство“ или отнемане на влияние на държавния глава върху службите, или напротив – трябва да се разширят и той да получи и реални управленски лостове?

▪️ Гост е служебният правосъден министър Крум Зарков. С него говорим за Шенген, съдебната реформа, обвиненията към служебното правителство и процесите в ляво.

▪️ Каква беше отиващата си седмицата – ще чуете в сатиричния коментар на Иво Балев в „Новини с добавена стойност“. А кои бяха научните и технологичните пробиви на 2022 г. припомня Лилия Димитрова в „Отвъд Хоризонт-а“.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: