политически некоректно

Политически НЕкоректно със Силвия Великова от 15.01.2023

Пусни

▪️ В деня, в който стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на „БСП за България“, гост в „Политически НЕкоректно“ беше журналистът и бивш депутат от БСП Александър Симов.

➡️ Ще се опитат ли да излъчат правителство? Лидерът на БСП Корнелия Нинова ли ще е лявата номинация за премиер?

➡️ Ако вървим към нови избори, как те ще се отразят на насрочения за февруари конгрес на БСП?

▪️ Със слушателите говорим за разследването „NEXO“, което главният прокурор Иван Гешев нарече уникално не само за България, а за света, а говорителката му Сийка Милева го сравни с мегааферата „КТБ“. Само за действия срещу организирана престъпна група ли става дума  или прокуратурата се намесва в политическите процеси? Защо сега се стига до обвинения, след като групата, по твърдения на разследващите, е действала от 2018 г.? Ще има ли осъдени или след изборите, както при други подобни шумни акции, всичко ще заглъхне по естествен път?

▪️ Сатиричният поглед към седмицата е на Иво Балев в рубриката ни „Новини с добавена стойност“, а в „Отвъд Хоризонт-а“ Силвия Петрова, ползвайки като повод премиерата на книгата „Резервен“ на принц Хари, припомня за семейните вражди в други кралски дворове.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: