Проф. Асена Сербезова: лидерство и дефицити в обществото

Пусни

Проф. Асена Сербезова – преподавател, фармацевт, политик, психолог, но и писател – това е днешният ководещ на Катя Василева в новия епизод на 257 podcast 

 

Проф. Асена Сербезова е с над 20-годишен опит в лекарствения сектор, заемайки различни позиции. Професор е във Факултета по обществено здраве на МУ-София. Била е изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата към Министерството на здравеопазването. Членувала е в управителния борд на Европейската агенция по лекарствата и е била член на Комисията за оценка на здравните технологии. Освен това е била и председател на Българския фармацевтичен съюз.

 

От декември 2021 г. до август 2022 г. е министър на здравеопазването в правителството на Кирил Петков.

 

Освен това проф. Сербезова е дипломиран психолог, както и автор на художествена литература. Вече е факт и дебютната й книга “Четвърт приказки за Клара и Кристо“, свързана с различни аспекти от живота.

 

✅ Кои са Клара и Кристо?

✅ С какво не трябва да прави компромис съвременният лидер? От какво е важно да се интересува и какво трябва да знае за погледа отвисоко?

✅ Защо в здравеопазването, въпреки че това е една от най-прагматичните сфери, сякаш емоционалният тон, а не рационалността са мотиваторите на политиците?

✅ Свидетели ли сме на края на експертността за сметка на политическите тези?

✅ Кой е най-големият дефицит на обществото ни днес и какъв е начинът да се справим с него?

✅ Как да излезем победители в маратона със собствената си същност или по-скоро какво не трябва да правим, за да финишираме успешно в това състезание?

 

🎧▶️ За всичко това говорят Катя Василева и проф. Асена Сербезова в 257 podcast.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: