Начален удар - Любомир Тодоров и Лили Големинова

С Жоро от „Остава“ за тениса и рокендрола

Пусни

За първи път в историята на подкаста на БНР „Начален удар“ на Лили Големинова и Любомир Тодоров гостува елитен музикант. Това е китаристът Георги Георгиев, известен повече като Жоро от група „Остава“, който се оказа запален тенис любител.

 

„Имаме идеята отново да проведем турнира „Арт тенис“ – всякакви артисти играят и става много забавно. Последните три години не сме правили турнира, но сме решили с Петко Славчев да го възстановим тази пролет или в началото на лятото. Има много хора от гилдията, които играят чудесно тенис. Искаме да направим по-хубава разгласа на нашия турнир и да направим едно афтър парти“, разказа Георгиев.

 

„Аз съм от Казанлък и там започнах да играя тенис като ученик. Започнаха да се правят кортове в града по инициатива на журналиста Константин Ершов, светла му памет. Помагахме за изграждането на кортовете и като отплата ни пускаха да играем. В момента в Казанлък има поне три места, където да се играе любимия спорт. Социалният аспект на тениса е много важен – комуникацията, намиране на партньори и т.н.“, спомни си началото Жоро.

 

В епизода можете да чуете още:

✔️ Кои са най-изявените тенисисти в изкуството у нас?

✔️ Скъп ли е любителският спорт?

✔️ Какво намира той в тениса?

✔️ С кой тенисист би записал песен Жоро и защо?

✔️ Какви са новите проекти на музиканта?

✔️Кой е любимият играч на Георги Георгиев?

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: