Спомен за Веска Георгиева – отиде си една епоха

Пусни

Инж. Веска Георгиева често бе определяна като “желязната лейди” от Столичния инспекторат. Тя ни напусна внезапно на 4 юли 2021 година. Колеги, роднини и приятели си взеха последно сбогом с нея в храма „Света София“. „Ще я помним с това, че когато човек иска да постигне нещо, винаги намира начин“, написаха колегите й.

Възпитана от баба си в обич и уважение към природата, тя бе начело на Столичния инспекторат 14 години, приемайки опазването на околната среда като верую, а не като нещо натрапено:

“Има голямо неразбиране за работата на контролния орган, защото българинът иска налагане на закона, но без да важи за него. Ако има нетърпимост в обществото към нарушителите, тогава работата на инспекторите, независимо колко са, къде са и кои са, ще намалява. Като се правим, че не виждаме, това бездушие, тази търпимост водят до някои грозни гледки, които са ежедневие.”

“Искам колегите, когато си тръгна, да продължат да работят в посоката, в която сме работили над десет години – последователно, системно, с увереност, че не могат всичко да обхванат, но това, което правят, го правят добре,” споделя Веска Георгиева.

Последното й интервю за програма „Хоризонт“ на БНР ще бъде излъчено на 25 юли 2021 г. в рубриката „Горещи сърца“.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: