Попкултура - Kalyas

Защо музиката по баровете е една и съща ft. Kalyas

Пусни

В този епизод се питаме: Защо музиката по баровете е една и съща? Антоний Ласкин – Kalyas е в Попкултура, за да помогне в търсенето на отговора…

 

А проблемът може да се опише и така:

 

Малко Ред Хот, малко Продиджи, малко Дубиоза, малко „черно“ или пък много mash-up-и, тикток музика и „забранена“ чалга.

 

Защо слушаме едно и също, а клубовете и баровете, дори да ни се продават за алтернативни места, играят на сигурно и ни дават най-вече него? Дали са собствениците, дали са диджеите, дали е публиката? Губи ли се просветната функция на хората, които пускат музика?

 

Да, заглавното изображение на този епизод е създадено от изкуствен интелект и изглежда едновременно банално и леко уродливо. Такива, за съжаление, често са и музикалните вечери в София, а и на други места.

 

Срещу еднообразието на нощния живот е насочена и инициативата на Антоний Ласкин, познат ни като Kalyas – в Попкултура той разказва повече за нея.

 

Тя представлява нова поредица от партита, наречени Untold Stories. Първото беше посветено на liquid drum and bass музиката и се състоя в Bar Point в първия ден на декември – петъка на месеците.

 

Каляс ни донесе хубава музика, която озвучи размислите за липсващата различна музика, някои истории за скрити шедьоври на The Prodigy и поизчезналото българско реге.

 

Няма да чуете отговори на всички въпроси, засегнати в тази интродукция. Темата е с продължение. За партитата на нашия гост можете да следите тук – https://www.facebook.com/selectorkalyas

 

Това пък е музиката в епизода, която може да не сте чували:

💽 Pola & Bryson ft. Emily Makis – Phone Line

💽 Frankie and the Witch Fingers – Doom Boom

💽 DJ Marcon & The Palo Santos – A journey south

💽 L’entorloup ft. Alborosie & Promoe – Calling Dancers

💽 Phife Dawg – Nutshell

💽 Hidden Track: Monrroe ft. Emily Makis – Never too old

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: