Как да изберем куража вместо удобството

Пусни

В синонимния речник с думата доверие са свързани увереност, уважение, добро име. Въпросът е как се стига до там. Наред с надеждността, отговорността, поставянето на граници, дискретността, интегритетът, неосъждането и великодушието са 7-те важни елемента на доверието.

 

Хората често като че ли забравят за дискретността.  Когато става дума за тайни, много разбираема е нашата импулсивност  – мислим си, че споделянето на клюки ни прави по-близки с човека, с когото ги споделяме. Но дали е така?

 

В днешния свят, в който всички се стремим да правим нещата лесно, бързо и приятно, всъщност непрекъснато съзнателно или не се отдалечаваме от „интегритета“. Много по-лесно е да използваме кратките пътеки, нали? Защото сме по-експедитивни…

 

Но интегритетът не работи по този начин.

 

Какво още не трябва да правим, за да не сриваме доверието в нас, слушайте в новия епизод на отличения с PR Приз 2021 „257 podcast“ с водещи международния консултант по бизнес етикет и протокол Кристина Крънчева и журналиста Катя Василева.

 

Ако и Вие имате въпроси, свързани с бизнес етикета, протокола, личностното и кариерното Ви развитие, можете да ги зададете на 257@bnr.bg.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: