Величествен старт на новия сезон

Пусни

Кралицата си отиде, да живее Кралят.

 

Изключителна жена, съпруга, майка на 4 деца, обединител, най-световният лидер между световните лидери. 70 години в служба на народа, кралицата на света – ето това е и такава ще остане кралица Елизабет II в историята.

 

Вечерта преди коронясването й през 1956 г. в Уестминстърското абатство в радио обръщение към Британската общност тя казва: „През целия ми живот и със цялото си сърце аз ще се стремя да заслужа Вашето доверие“. Доверието на милиони хора. И не само.

 

70 години всяка сутрин гайдар е свирил 15 минути под прозорците на спалнята на Елизабет II. Сякаш е бил нейния будилник.

 

Ден след смъртта й кралският пчелар трябва да каже на пчелите, че Кралицата вече я няма. В духа на стара традиция, Джон Чапъл уведомява обитателите на кошерите в Бъкингамския дворец и Кларънс хаус, че стопанката им си е отишла от този свят.

 

И още – за операцията „London Bridge“, перлите и диамантите в кралския протокол, какво изобразява конската подкова на 7-годишната Шарлот, подарък от прабаба й кралица Елизабет II – за всичко това разказват в първия епизод от новия сезон на 257 podcast журналистът от радио София Катя Василева и международният консултант по бизнес етикет и протокол Кристина Крънчева.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: