Епизод 12 Джаз+

Епизод 12

Пусни

Задаваме стил и музикален привкус с Епизод 12 на ДЖАЗ+!

Из думите на Людмил Фотев:

Ерик Трюфа(з) – тромпетистът, често сравняван с Майлз Дейвис, е особено продуктивен тази година с двата си диска, посветени на филмовата музика.

Той ги събира по време на концертите си. Слушаме този от фестивала в Туркоен, а следващата седмица – студийните записи на втория албум, „Clap“!
От началото на кариерата си Ерик е свързван и с електрониката.

Тя е присъща и на следващия ни гост, барселонският композитор, аранжор и продуцент Раул Рефри. Той е основен виновник за част от възходящите траектории на звезди като Силвия Перес и Росалия. Тук го слушаме със съгражданина му Педро Виан.

След смъртта на Йосбьорн Свенсон – основател на триото Е.С.Т. , басистът им Дан Берглунд сложи началото на два други проекта със забележително присъствие в тази година. Слушаме ги: „Тонбрукет“ и „Римден“. На последната гостува и китаристът Джон Скофийлд, когото ще чуем впоследствие с откъси от последната му програма „Uncle John’s Band“ (по „Грейтфул Дед“, чиито джазови версии слушахме в предния епизод).

Част от албума е и невероятна версия на хита на Дилан „Mr Tambourine Man“ (повече по темата джаз и Нобел – в осмия ни подкаст).

И още една скандинавска формация с английски гост – саксофонистът Анди Шепърд гостува на норвежкия пианист Ериксен и триото му.
Финалът е с кубински нотки – Алфредо Родригес и Ийлиан Каньисарес – от мамбо до боса-нова.

 

Още от стилът в ДЖАЗ+ и неговия Епизод 12 е на клик разстояние. Натиснете play.

Линк към страницата ни в сайта на програма „Христо Ботев“ може да откриете ТУК.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД:
Епизод 12
Епизод 31