Green deal podcast

Структура, гарантираща устойчиво и климатично неутрално развитие у нас – еп 24

Пусни

Автор: Оля Стоянова, Програма „Христо Ботев“

 

Какво налага създаването на нова структура на най-високо ниво, която да гарантира устойчиво и климатично неутрално развитие на България?

 

Необходимо ли е създаването у нас на нова структура на най-високо ниво, която да може да гарантира устойчиво и климатично неутрално развитие на България? Какви би трябвало да бъдат функциите на фигурата на Вицепремиера по климатичния преход и зелената трансформация и какво налага създаването на тази нова позиция, за която настояват природозащитните организации. Това са само част от въпросите, които бяха повдигнати наскоро от коалицията от граждански организации “За зелен рестарт”.

 

Деница Петрова, изпълнителен директор на “Грийнпийс” – България, говори за проблемите, които срещаме по темата за Зеления преход у нас и за това съществува ли в обществото, пък и сред управляващите, разбиране за важността на тези дискусии. Светослав Стойков, съосновател и изпълнителен директор на “Институт Кръгова Икономика”, разказва защо на този етап е важно в едно бъдещо правителство да има такива фигура – Вицепремиер по климатичния преход и зелената трансформация, и дали ситуацията в момента не говори, че у нас сега липсва адекватна координация на всички зелени политики във всички ведомства.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: