Изотопия: Цветница

В (без)делник и празник с Флора и Фауна

Пусни

По повод Цветница в този епизод на Изотопия ще пощъкаме из мазето и тавана на любимия ни Национален природонаучен музей.

 

Това ще извършим в компанията на най-щастливата Сълза – ботаника гл. ас. д-р Сълза Палпурина. От нея ще разберем кои са най-хитрите и най-агресивните, но и най-милите растения. Как така орхидеите са използвачи, картофите – отровни като беладона, теменужките – стрелци? Как има месоядни (не само насекомоядни) и защо лишеите са първата ферма на планетата? Сълза ни разказва всичко това – и още…

 

След Връбница идва Великден и замирисва на благия мъжки леб на Дедо Скръц с вино и ракия. Как втасва и как се шарят яйцата, за да не ги познае петелът? Може би не ги припознава така или иначе… Това знае врачанският зевзек, който разкри истината и само истината пред Ива Антонова.

 

За набухвател на гурме изотопщината ползваме още: Фред Астер, Велко Кънев, Явор Гърдев, Александър Секулов, Русалия Кирова, Грациела Бъчварова, банатските българи, италианските кравари, видинските сладкари, бургаските бохеми и други възкресенски чудеса в бяло и черно за хора, агнета, кокошки, зайци и вещици.

 

Опасна работа! Вие обаче сте в пълна безопасност. Убедете се сами.

 

А преди да се отдадете на празнуване на Цветница и Великден, последвайте Изотопия и в социалните мрежи:

Фейсбук: www.facebook.com/IzotopiaBNR
Инстаграм: www.instagram.com/izotopia_horizont
Уеб: https://bnr.bg/horizont/izotopia/broadcast

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: