Изотопия: Как звучи Антарктида?

Как звучи Антарктида?

Пусни

Изотопия представя „Как звучи Антарктида?“

.
Как звучи Антарктида? Почти недокоснати от човешката дейност, ледовете около Южния полюс може би са царство на абсолютната тишина, разкъсвана единствено от поривите на ветровете. Или? Сигурно пингвините се обаждат, а самото движение и същестуване на ледените късове има звуково изражение. Могат ли антарктическите звуци ли да бъдат поставени в основата на музикални композиции?
.
Един от изследователските проекти в рамките на започналата 32-ра българска антарктическа експедиция цели да отговори именно на тези въпроси. Как звучи тътенът от глетчери, удрящите се един в друг ледове и…пингвините на Антарктида? Ще разберем от музиканта и музикален редактор в програма „Хоризонт“ Марина Великова, която скоро заминава за ледения континент, за да запише там естествени звуци с идеята да ги вплете в авторски композиции. Тя ще ни разкаже за предстоящата й работа на Ледения континент.
.

Чуйте Изотопия и епизода „Как звучи Антарктида?“ на binar.bg:

.

Последвайте ни за още отговори, въпроси и пингвини в социалните мрежи: 

.

Фейсбук: www.facebook.com/IzotopiaBNR               

Инстаграм: www.instagram.com/izotopia_horizont                       

Уеб: https://bnr.bg/horizont/izotopia/broadcast    

 

*Изотопия ще ви отведе на места, които ще ви изумят. Да очертаят територия за свободните и най-вече будни особняци, които имат какво да кажат. Излъчва се на живо по „Хоризонт“ всеки четвъртък от 22:00 ч. до полунощ а по всяко време можете да я слушате чрез този подкаст.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: