Green Deal BNR 2022 Podcast

Какво ще ядем след 20 години?

Пусни

Автор: Таня Балабанова

 

До 2050 година се очаква населението на планетата да достигне 10 милиарда. Според прогнозите човечеството ще се нуждае от поне 50% повече протеини, за да покрива хранителните си нужди. Задава ли се революция в храните?

 

Какви са предизвикателствата, пред които сме изправени? Има ли алтернативи и каква е ролята на технологиите в глобалната хранителна верига? Или с други думи – какви храни ще консумираме след 20 години – ще научите от епизода подкаста на БНР Green Deal BNR 2022.

 

Участват:

 

✅ Кремена Дервенкова, съпредседател на Асоциацията на производителите и преработвателите на насекоми в България

 

✅ Радостина Гънчева, главен асистент в Аграрния факултет на Тракийския университет

 

✅ Асим Адемов, евродепутат

 

✅ Румяна Грозева, изпълнителен директор от Агенцията за регионално икономическо развитие и Европа Директно, Стара Загора

 

✅ Свилен Младенов, експерт по автоматизирано земеделие

 

 

 

 

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: