Епизод 67 от Новините на детски език е тук, а в него:

.

✅  Детски детектив Разобличител на фалшиви новини: фалшиво видео с министър-председателя Николай Денков се разпространява в мрежата;

Във видеото премиерът обещава на хората бърза печалба, ако инвестират пари в нефтената компания „Лукойл“. Какво е „кликбейт“, за какво се използва и как да внимаваме с технологиите?

✅  Какво представляват „Нобеловите награди“? За какво голямо признание се дават наградите и за какъв принос? Кой е създател на Нобеловите награди?

.

И още:

.

✅  Тайната на луната Европа: каква е мисията на мисия „Джус“? Какви данни подават спътниците и какви открития са направили учените?

✅  Седмицата на дебелите мечки в Аляска. Каква е задачата на мечките и какво трябва да направят, за да преживеят лесно зимата? Колко са големи новородените мечета? А колко тежат, когато наближат втората си година?

✅  Защо хората споделят фалшиви новини? Само този, който не е ползвал интернет, не е попадал на фалшиви новини. Какви са причините хората да разпространяват фалшиви новини?

.

Чуйте Новините на детски език: Епизод 67 на binar.bg:

 

*Новините на детски език можете да слушате и по радиото – всеки делничен ден по Радио Шумен в 7:45 ч. Също, в ефира на Радио София, всяка събота след 8:30 ч и в ефира на Радио Видин, всяка събота от 8.00 до 9.00 ч.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД:
Епизод 67
Епизод 154