Епизод 68 от Новините на детски език е тук, а в него:

 

✅  Какво значи „местни избори“? В края на октомври са местните избори, което означава, че хората избират кой да ги управлява… Кметовете са лидерите на изпълнителната власт в тяхната община. Те не управляват сами – имат си заместници, които отговарят за определени теми – например за спорт, култура, туризъм…

✅  Защо е по-лесно да отидеш на екскурзия в Европа, вместо в други части на света? Ако говориш чужд език, можеш да живееш и учиш в чужда държава. Едно от правилата на страните членки на Европейския съюз е свободното пътуване. Днес можем да изберем дали да пътуваме с паспорт или само с лична карта.

 

И още:

 

✅  Ще си говорим за образите, създадени от изкуствения интелект. Обучаваме изкуствения интелект като му даваме примери и показваме десетки хиляди снимки. Машината се научава да извлича, кое е важно.

✅  Вече има приложение, което може да ти помогне да разпознаваш птичите песни.

✅  Как да помагаш за развитието на науката, докато си още дете?

 

Чуйте Новините на детски език: Епизод 68 на binar.bg:

 

*Новините на детски език можете да слушате и по радиото – всеки делничен ден по Радио Шумен в 7:45 ч. Също, в ефира на Радио София, всяка събота след 8:30 ч и в ефира на Радио Видин, всяка събота от 8.00 до 9.00 ч.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД:
Епизод 68
Епизод 155