Епизод 72 от Новините на детски език е тук, а в него:

✅ Ще разсеем една интернет легенда, според която на летището в град Залцбург, Австрия, има специално гише за пътуващи до… Австралия. С кого и какво свързваме Австрия, а какво първото нещо, за което се сещаме, когато мислим за Австралия?

✅ Как да спорим, без да се караме? Виждали ли сте как се карат политиците? А знаете ли, каква е целта на споровете им? Съди ли обществото политиците по-строго? Но, как да спорим рицарски? 

✅ В Швеция забравиха библиотека отключена и… нищо лошо не се случи. Ще ви разкажем как един библиотекар забравил да заключи библиотеката и на другия ден тя била пълна с хора. Как така хората не са разбрали, че библиотеката не работи?

.

И още в Новините на детски език и техния Епизод номер 72:

✅ Ще ти разкажем за един експеримент в Китай, където специални устройства следят дали децата внимават в час. Какви правила има в училище и защо са необходими те? Но има ли правила за това, какво мислиш?

✅ Възможно ли е да смениш 300 различни изражения на лицето си? Котките могат. Как едно ново научно изследване и открива нещо изумително… А какво изразява всяко едно от тях?

.

Всички епизоди можеш да откриеш и тук.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД:
Епизод 72
Епизод 166