Епизод 73 от Новините на детски език е тук, а в него:

 

✅ Българският отбор по шахмат за жени стана европейски шампион! Сигурно се чудите как се играе шах на отбори? Е, ние сме тук, за да ви разкажем..
✅ Какво значи „свобода“? Ще ви дадем пример, за да разберете по-лесно, а после ще ви обясним как е било пред много години, за да можем да сравним със сегашно време.
✅ Защо имаше сблъсъци между футболни фенове и полиция в София? Какво накара феновете да излязат на улицата и защо бяха ядосани те?

 

И още в Новините на детски език и техния Епизод номер 73:

✅ Какво се случи през последните дни по света? Ще ви разкажем за събитията в Газа, както и какво се случва в болниците там, как се справят с тежката ситуация без ток и гориво… 

✅ Състезание по гребане с… тикви. В Белгия знаят как да се забавляват. Един гребен клуб ще се надпреварва в издълбани тикви. Тази година са участвали над 350 души, а над 5000 зрители наблюдаваха състезателите от брега. Разбира се, не са липсвали и всякакви кулинарни тиквеи изкушения. Как са били те, ние ще ви разкажем в епизода …

 

Всички епизоди можеш да откриеш и тук.

*Новините на детски език е съвместен проект на БНР и онлайн медията за деца Вижте.бг, част от платформата за насърчаване на детското четене Книговище.

 

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД:
Епизод 73
Епизод 168