Проект "Личо" - моноспектакъл, който "се вижда" с душата

„Проект Личо“ – моноспектакъл, който „се вижда“ с душата

Пусни

Театрална постановка в художествено ателие, която се излъчва онлайн? Съвместими ли са двете сцени – тази на актьора и тази на художника? Отговорът е – да, с реализацията на постановката „Проект Личо“ по пиесата на Димо Дешев „Страсти Илиеви“….

Импровизираната сцена е в ателието на сливенския художник Илиян Урумов. Там остъклената и влажна веранда, заедно с уличното осветление става декор на този моноспектакъл, за който Урумов казва, че постановката е непретенциозна към сцената, защото тя може да се играе навсякъде, но претенцията е към зрителя, който трябва да „види“ и усети с душата си.

Разговорът на героя Личо с покровителя му Свети Илия е много личен и всеки го усеща според своето светоусещане, казва екипът осъществил проекта. В ролята на Личо е актьорът Мирослав Михов, режисьор Валерий Пърликов, сценография Илиян Урумов, оператор Лъчезар Димитров, музика Георгиос Филаделфевс.

Какво представлява „Проект Личо“, мислите и страстите, които вълнуват екипа ще чуем в следващите минути. С тях се срещна Стоян Радев.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: