Гласът на изкуствения интелект

Пусни

„Всяка достатъчно напреднала технология е неразличима от магията“, казва британският писател и изобретател Артър Кларк. И наистина, една от „магиите“ на новото време е, че технологиите в наши дни водят до все по-силното ни срастване с тях.

Все по-често се замисляме какво представлява интегрирането и живеенето в технологията, какъв е човекът, повлиян от изкуствения интелект. Дали постепенно способностите ни да мислим и да чувстваме стават технологично базирани?

Знаем колко съвършен инструмент е човешкия глас. Превръща ли се в такъв и този на изкуствения интелект?

Ководещ на на Катя Василева по темата в новия епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast е Радомира Михова – – професионалист в областта на техниката на говора, основател на „Успешен глас“.

И още:

Човешкият ум, който изразяваме с човешкия глас, има еволюционно зададена позиция – да успее да развие самосъзнание. Човешката памет не е само трупане и складиране на информация, изкуственият интелект е многократно по-бърз. Но без това не съществува човешка идентичност. Технологиите са неизбежни, те стават част от системата ни на мислене, чувстване и възприемане на света, но е нужно да осъзнаваме как и доколко това ни променя.

✅ Няма съмнение, че съществува огромна разлика между човешкия ум и изкуствения интелект, а също между човешкия глас и този на изкуствения интелект – как влияят те на този етап?

✅ Какво можем да постигнем с човешкия глас и какво да използваме в наша полза умно от постижения при развитието на този на изкуствения интелект?

🎧▶️Отговорите са в 257 podcast.

 

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: