Мария и белезите на живота

Пусни

Гледайте епизода „Мария и белезите на живота„:

Знаете ли, че болката и удоволствието се намират на едно и също място в мозъка?

Именно този факт е в основата на механизма на опонентния им работен процес или по-просто казано – удоволствието и болката действат в баланс помежду си. Това е и обяснението на наглед странния факт, че твърде много удоволствие води до болка, както и че болката може да предшества удоволствието.

Можете ли да предположите колко от колегите ви ходят с панталони и дълги ръкави, само за да не виждате белезите от самонараняване по тях? Сега се опитайте да предположите колко от децата ви го правят най-вероятно… Може да се ориентирате като преброите в главата си следните типажи от обкръжението си : самотно живеещи, загубили близък, преживели травма, преобладаващо гневни, срамежливи и с ниска самооценка… мога да продължа…

Как се случва?

– Имах шанса да работя с момиче, което се възстанови напълно и с желание и отговорност застана пред камерата. Нейният разказ покрива целия спектър на явлението – разбираемо, автентично, от първо лице. Ще научите за отключващите фактори, симптомите, регресиите, терапията… И не – момичето не е маргинал. Има чудесно семейство! Млада, жизнена и красива, добре образована, работна и работеща! С достатъчно приятели и социална активност. Точно затова може и разказва историята си толкова органично. Епизодът е с напълно истински хепиенд!  Но скоро ще видите и следващ епизод с нея –  година по-късно! За неочакваното завръщане на травматичните преживявания, за помиряването и сбогуването с тях.

Мария и белезите на живота е само първи епизод от „Двете страни на монетата“.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: