Венелина – битката ѝ за живот продължава

Истинската история на Венелина

Пусни

В този епизод на Двете страни на монетата – Истинската история на Венелина:

Вече работим с трето поколение момичета с хранителни разстройства!

Започват все по-рано – някъде в първи клас…

95% от страдащите от хранителни разстройства са на възраст между 12 и 25 години. Все по-често и мъжете са сред засегнатите от хранителни разстройства, а напоследък подобна картина се наблюдава и при надхвърлилите 40-годишна възраст…

Смъртността при хранителните разстройства е 20% по-висока дори от тази при зависимостите

Хората, боледуващи от Анорексия нервоза и Булимия нервоза се лутат с години, докато намерят обучен лекар, който да ги спаси. Някои от тези болни не доживяват това.

За причините и механизмите е писано много, но в поредния епизод на психологическия подкаст „Двете страни на монетата“ – реални истории на реални хора, който БНР излъчва съвместно с журналиста София Владимирова и психолога Ани Владимирова, ще видите Венелина и нейната ѝ битка за живот, ще видите и чуете разказ от първо лице.

Венелина осъзнава колко далеч е стигнала и иска с цялото си сърце и душа да спре и да се върне назад, но дали е възможно след един момент? Тя застава пред камерата с ясното съзнание за фаталното си състояние и с огромната решителност да помогне на другите да не тръгват по нейния път!

Венелина има мечти и иска да живее, но е много трудно. Пътят на спасението е също толкова труден, колкото и пътят, който я е довел до това състояние. Освен личната си история, Вени разказва и историята на едно общество, което сякаш не иска да разпознае проблемът „хранително разстройство“ и да се бори с него. Затова е важно в нейната история да намерим своето парченце истина.

Този епизод не е само за вас! Той е и за приятелите ви, а най-вече – за децата ви! Това е Истинската история на Венелина!

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: