Урок по панденомика…и не само

Пусни

Що е то панденомика? Без грам креативност – съчетаване на думите „икономика“ и „пандемия“, пише в свой анализ от февруари финансистът и преподавател в УНСС доцент Емил Хърсев, който предупреждава, че звярът е много по-страшен от здравната криза.

„В Европа предстои финансова катастрофа“, предупреди в шестия епизод на подкаста „На всяка цена“ доцент Хърсев, като обърна внимание на факта, че държави като Италия и Франция потъват в дългово блато.

Те не могат да бъдат спасени по начина, по който това се случи с Гърция, категоричен е финансистът. По думите му част от раните, нанесени от предишната финансова криза, все още не са излекувани. Освен това от Брюксел не вземат реални мерки за овладяване на ситуацията, а притесненията, изразени в официалните документи, не водят до промяна.

Финансистът е категоричен, че не просто няма предприети реално мерки за овладяване на ситуацията, но и все още такива не се обсъждат. Насочването на сериозен ресурс в „позеленяването“ на икономиката е разумно дотолкова, доколкото трябва да следим внимателно промените в климата.

Твърде скъпите „зелени“ производства не са пазарно ориентирани, припомни Хърсев, а трансформацията на икономиката може да е болезнена.

За щастие, България е в периферията. Независимо от проблемите на големите страни – членки на еврозоната, въвеждането на единната валута е нашият единствен път, категоричен е още Емил Хърсев.

Слушайте и тук:
Споделете
Копирайте и поставете този код в сайта си, за да го вградитe:
ПРЕГЛЕД: